Precision Touch Design

Precision Touch Design (PTD) is de nieuwste techniek, waarmee de aanslag en klank van uw vleugel wordt geoptimaliseerd. Pietjouw Piano Atelier werkt standaard met deze techniek. Bij vervanging van de hamers wordt het gewicht ervan nauwkeurig in kaart gebracht. Door analyse van verschillende componenten van het mechaniek worden de toon en de speelaard automatisch geoptimaliseerd. Voor pianisten die vanwege fysieke belemmeringen een lichte aanslag prefereren biedt Precision Touch Design een uitkomst. PTD is ontwikkeld door David Stanwood en is in de VS al sinds de 90-er jaren bekend onder pianisten en pianotechnici.

Zie Stanwood Piano.

 

Bekijk het filmpje als u meer over de PTD techniek wilt weten!

 

 

Precision Touch Design Academy Europe

In 2000 heeft Frans Pietjouw in de Verenigde Staten een cursus Precision Touch Design gevolgd. Sinds die tijd is hij een erkend en ervaren PTD-installateur en leraar.

In 2008 is de PTD Academy Europe opgericht door Wim Feldhaus en Frans Pietjouw. De academie heeft als doel de Precision Touch Design verder te verspreiden en biedt cursussen aan in de PTD Techniek. Meer informatie over PTD Academy Europe op: PTD Akademie